Upoznajte Niš i okolinu. Zavirite u lepote impozantne Sićevačke klisure, koja zbog svog položaja i geomorfoloških karakteristika pripada najlepšim klisurama naše zemlje. Reka Nišava je usekla svoje korito između Suve planine i Svrljiških planina i tako isklesala Sićevačku klisuru. Visoki zidovi od krečnjaka, pećine i potkapine, raznovrstan biodiverzitet, prelepi vidikovici i bogata kulturno-istorijska baština, samo su deo onoga što ova klisura pruža.

Plan puta:

Polazak sa parkinga kod Gradske kuće, Trg vojvode Bojovića, u 09:00. U pratnji lokalnog vodiča krećemo na istok prema Pirotu i nakon 40 minuta vožnje dolazimo u selo Sićevo, koje se nalazi na početku Sićevačke klisure. U samom selu obići ćemo vidikovac sa koga se pruža pogled na zidine klisure i Nišavu u delu gde se na njoj nalazi hidroelektrana izgrađena 1908. godine. Nakon toga krećemo na pešačenje u trajanju od sat vremena obodom stena i stižemo do potkapine visine oko 25 m.

U ovu potkapinu ući ćemo na zanimljiv način – spuštajući se niz uže u nju. Osetićete kako se spuštate kroz prazan proctor, koji sa jedne strane prikazuje grotlo ove potkapine, a sa druge strane pruža pogled na divlju okolinu ovog dela Sićevačke klisure.

Nakon obilaska ove poktapine, popećemo se uz strme litice i vratiti se u selo Sićevo. Istim putem vraćamo se u Niš u popodnevnim časovima.

Ne zaboravite: Sićevačka klisura je jedno od prvih mesta na kojima su se peli alpinistički smerovi na ovim prostorima. Još davnih pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, hrabri, mladi željni avanture ispeli su neke od kultnih alpinističkih smerova u Sićevačkoj klisuri.

Detalji:

  • Prevoz
  • vodiče predviđene programom
  • troškove organizacije
  • opremu
  • Hranu
  • individualne troškove

Gotovinski: keš, do 7 dana pre polaska ili na rate – prva rata 50% prilikom prijavljivanja, ostatak sledećeg meseca, deponovanjem jednog čeka. Ovaj program je rađen na bazi 8 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Organizator putovanja je turistička agencija Nature Travel Office, licenca OTP 45/2018, izdata od Agencije za privredne registre od 17.08.2018. godine. Nature Travel Office osiguran je polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 30000006801-1, osiguravača “MILENIJUM OSIGURANJE” A.D.O Beograd. Polisa važi od 12.04.2019. do 01.10.2019. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Nature Travel Office koji su sastavni deo prijave putovanja.