Ova zanimljiva država zauzima južni deo Evrope i zbog neverovatne divlje prirode predstavlja biser Balkanskog poluostrva.

Relativno malu površinu priroda je „nemilosrdno“ nagradila svakojakim lepotama pa je zato interesantna svima, a najviše zaljubljenicima u divlju prirodu što je čini pravom turističkom poslasticom.

Prirodne lepote Crne Gore, lepote njenih planina, reka, kanjona, jezera, šuma, gradova, Jadranske obale – čine je posebnom i izuzetnom. Tako mala može se, kažu, obići cela za nedelju dana, ali kada bi se njena brda „poravnala“ – bila bi to najveća zemlja na svetu!

I još nešto – ovo je jedina država na svetu koja bi zbog svoje prirodne lepote mogla cela biti proglašena nacionalnim parkom prirode pod zaštitom UNESCO-a. Za sada je to učinjeno sa 50% njene teritorije!

Plan puta:

Polazak ispred hale „Čair“ u Nišu (kod biletarnice) u 08:00 časova. Putovanje kroz Srbiju i Crnu Goru sa usputnim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti. Dolazak na Durmitor. “ZIP LINE” (vožnja na sajli) preko kanjona Tare, najdubljeg kanjona u Evropi. Dolazak u Žabljak. Smeštaj u apartmanima pansionskog tipa. Večera. Noćenje.

Doručak. Transfer do prevoja Sedlo (1907 mnv). Uspon na Bobotov kuk (2523 mnv), najviši vrh Durmitora preko Uvite grede, Zelenog vira i Velike previje. Završni deo je eksponiran, obezbeđen sajlama i zahteva izuzetan oprez. Sa vrha se pruža neverovatan pogled na okolne vrhove i planine u daljini. U zavisnosti od grupe, tura u proseku traje 7 časova. Nakon vremena provedenog na vrhu, povratak istom stazom kao u dolasku. Transfer do Žabljaka. Večera. Noćenje.

Doručak. Transfer do sela Bosača odakle započinjemo uspon na Crvenu gredu preko Jablan jezera. Uspon kreće odmah iz Bosače i do samog jezera se stiže za nekih 1,5h. Jezero se nalazi na 1800 mnv, i dom je endemske vrste planinskog vodozemca – Tritona. Na samom jezeru pravimo pauzu pred završni uspon, koji vodi prvo kroz kamenjar, a zatim kroz kleku i nisko zimzeleno rastinje. U zavisnosti od uslova i grupe na vrh se stiže za 2h. Pogled sa vrha pruža odličnu panoramu glavnih vrhova u masivu Durmitora. Pauza na vrhu za odmor i ručak. Povratak istom stazom kao u dolasku. Pakovanje opreme i pripreme za polazak ka Srbiji. Dolazak u Srbiju u kasnim večernjim časovima. Kraj programa.

Detalji:

 • Prevoz kombijem/mini-busom turističke klase po programu,
 • Dva noćenja u 1/2, 1/3 ili 1/4 sobama,
 • Uspon na sve vrhove navedene programom,
 • Korišćenje neophodne tehničke opreme drugog dana programa,
 • Usluge pratioca grupe,
 • Usluge licenciranog planinskog vodiča,
 • Organizaciju i vođstvo puta.
 • Ishranu,
 • Boravišnu taksu – 1 € dnevno,
 • Ulaznicu za NP Durmitor – 5 € dnevno,
 • Kartu za “ZIP LINE” – 20-25€ po osobi,
 • Putno zdravstveno osiguranje po želji (sa doplatom za ekstremne sportove),
 • Dodatne usluge u smeštaju,
 • Individualne troškove.

Planinarske cipele, više pari čarapa, majice sa kratkim rukavima, tanku jaknu sa kapuljačom (po mogućstvu da bude nepromočiva), polar ili duksericu, rezervne pantalone, naočare, kapu, kremu za sunčanje, kupaći kostim, peškir. Po želji poneti slatkiše, grickalice, osvežavajuće napitke i vodu. Sve to staviti u mali ranac.

Našu ponudu čine atraktivni katuni/kampovi/privatna domaćinstva u podnožju masiva. Od raspoloživosti kapaciteta u datom trenutku zavisi naša lokacija smeštaja. Tačan naziv smeštaja biće poznat prilikom formiranje grupe, odnosno najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Gotovinski: keš, do 7 dana pre polaska, ili na rate – prva rata 50% prilikom prijavljivanja, ostatak sledećeg meseca deponovanjem jednog čeka u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS-a na dan uplate. Ovaj program je rađen na bazi 7 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu  (ili tržištu roba i usluga) ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Za polazak iz Beograda, doplata od 25 evra po osobi u dinarskoj protivvrednosti. Prevoz iz Beograda se organizuje za grupu od minimum 6 putnika. Organizator zadržava pravo da, u slučaju nepredviđenih okolnosti, promeni plan i program puta, najkasnije dva dana pre početka putovanja. Broj mesta je ograničen.

Organizator putovanja je turistička agencija Nature Travel Office, licenca OTP 19/2023, izdata od Agencije za privredne registre od 10.03.2023. godine. Nature Travel Office osiguran je polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 30000040045, osiguravača “MILENIJUM OSIGURANJE” A.D.O Beograd. Polisa važi od 13.02.2024. do 13.02.2025. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Nature Travel Office koji su sastavni deo prijave putovanja.