Bansko: rafting – zip line – rope garden – hiking

Trodnevna avantura u jugozapadnoj Bugarskoj, u delu gde se nalaze najstariji kulturno-istorijski spomenici i neka od najlepših prirodnih bogatstava Bugarske.

REPUBLIKA BUGARSKA – smestila se na jugoistoku Evrope na izuzetno prometnom središnjem delu Balkanskog poluostrva. Dolina reke Marice povezuje Evropu sa Malom Azijom i Bliskim istokom. Najduža evropska reka Dunav je prirodna granica sa susednom Rumunijom, a prelep most prijateljstva između gradova Ruse i Giorgiu, na divan način spaja ove dve zemlje. Istočni deo Bugarske je na obali Crnog mora, gde su poznata letovališta.

Plan puta:

Polazak iz Niša u ranim jutarnjim časovima. Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku uz kraće pauze radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. Dolazak u Rilski manastir. Obilazak najvećeg i najslavnijeg pravoslavnog manastira u Bugarskoj, osnovanog u 10. veku. Od 1983. g. je pod zaštitom UNESCO-a. Okupljanje grupe i nastavak puta ka Banskom. Dolazak i smeštaj u hotelu 4*. Ručak i slobodno vreme za odmor i relaksaciju u spa centru hotela. Organizovan odlazak na večeru u tradicionalnu bugarsku mehanu (neograničeno jelo i piće uz muziku uživo).

Nakon doručka okupljanje grupe i polazak na adrenalinske aktivnosti. Vožnja od 60 km do rafting centra. Formiranje 2 grupe, prva grupa odlazi na rafting sa profesionalnim skiperima, a druga grupa odlazi na “zip line” (vožnju na sajli) i “rope garden” (24 elementa na poligonu različitih težina, 5 metara iznad zemlje – takmičenje može da počne!). Nakon završetka grupe se menjaju. Po okončanju aktivnosti transfer do hotela u Banskom. Slobodne aktivnosti do večere. Noćenje.

Doručak. FAKULTATIVNO – Odlazak na predivnu turu pešačenja Nacionalnim parkom „Pirin”. Tura u trajanju od četiri časa nije naporna i prilagođena je svakome. Šetnja predivnom šumom sa obilaskom najlepših vidikovaca, sa pauzama i organizovanim ručkom (fakultativno) u prirodi ili relaksirajući odmor u gradu Banskom uz korišćenje svih sadržaja hotelskog spa centra. U kasnim popodnevnim satima polazak ka Srbiji. Dolazak u Niš u kasnim večernjim časovima. Kraj programa.

Detalji:

  • Prevoz autobusom visoke turističke klase ili minibusom
  • Smeštaj u hotelu 4* u Banskom na bazi 2 polupansiona (doručak i večera)
  • Besplatno korišćenje spa centra u hotelu u Banskom
  • Organizaciju RAFTINGA u pratnji licenciranih skipera i iznajmljivanje kompletne opreme za navedenu aktivnost
  • Organizaciju HIKINGA (pešačke ture) u pratnji licenciranog planinskog vodiča
  • Uslugu licenciranog turističkog vodiča
  • Organizacione troškove
  • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje
  • Ručak nakon pešačke ture
  • Individualne troškove

Duboke patike ili planinarske cipele, više pari čarapa, majice sa kratkim rukavima, tanka jakna sa kapuljačom (po mogućstvu da bude nepromočiva), polar ili dukserica, rezervne pantalone, naočare, kapa, krema za sunčanje. Po želji poneti slatkiše, grickalice, osvežavajuće napitke i vodu. Sve to staviti u mali ranac.

Smeštaj u hotelu 4* u Banskom na bazi 2 polupansiona (doručak i večera).

Gotovinski: keš, do 7 dana pre polaska, ili na rate – prva rata 50% prilikom prijavljivanja, ostatak sledećeg meseca deponovanjem jednog čeka. Ovaj program je rađen na bazi 8 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu (ili tržištu roba i usluga) ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

RAFTING podrazumeva splavarenje rekom Strumom rafting čamcima sa svom pratećom opremom (neopren odelo, neopren obuća, jakna, prsluk za spasavanje, kaciga). Instruktor je prisutan sve vreme sa grupom na čamcu.

Organizator putovanja je turistička agencija Lord Travel, licenca OTP 211/2021- A izdata od Agencije za privredne registre od 30.11.2021. godine. Lord Travel osiguran je Polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 2700924, osiguravača „KOMPANIJA DUNAV OSIGURANJE ADO” Beograd. Polisa važi od 01.10.2021. do 01.10.2022. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Lord Travel, koji su sastavni deo prijave putovanja.

 

Organizator putovanja je turistička agencija Nature Travel Office, licenca OTP 19/2023, izdata od Agencije za privredne registre od 10.03.2023. godine. Nature Travel Office osiguran je polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 30000040045, osiguravača “MILENIJUM OSIGURANJE” A.D.O Beograd. Polisa važi od 13.02.2024. do 13.02.2025. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Nature Travel Office koji su sastavni deo prijave putovanja.