Ovaj kraj, nije poznat po izrazitoj visini vrhova, (najviši Povlen 1346 metara), već po prostranosti i brdovitosti, koje se uzdižu sa površi od 600 metara. Ove planine su poznate po gostoljubivim domaćinima i malinama, zaseocima i šumama, livadama i pašnjacima. Kraj je poznat u Srbiji kao mesto bogato vodom, gde su moćne reke isklesale neke od najimpresivnijih kanjona u Srbiji.

Plan puta:

Polazak iz Beograda u 06:30 sa unapred dogovorenog mesta. Vožnja u trajanju od 2,5 sata do Savkovića, sela na planini Bobiji sa usputnim pauzama radi odmora. Stazom koja kreće iz dvorišta gde smo odseli, spuštamo se u dolinu gde dalje koritom reke dolazimo do samog ulaska u kanjon, odakle počinje i prva vertikala, od ukupno pet, visine između 15 i 20 metara.

Dobrodošli u kanjon Tribuće! Reka izvire na samoj Bobiji, duga je sedam kilometara i glavna je pritoka reke Trešnjice. U poslednjih kilometar i po reka je u stenama isklesala prelepi kanjon. U narednih nekoliko sati uživamo u netaknutoj prirodi. Spuštamo se užetom niz vodopade, skačemo u bazene i spuštamo niz uglačane stene koje nam služe kao tobogani. Izlazak iz kanjona, pakovanje opreme i transfer do Savkovića. Ručak za sve učesnike avanture. Nakon ručka, polazak ka Beogradu. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

Detalji:

  • Prevoz kombijem turističke klase po programu
  • Prolazak kroz kanjon Tribuće
  • Licencirane vodiče
  • Neophodni opremu
  • Troškove organizacije
  • Vođstvo puta
  • Ručak
  • Individualne troškove

Patike, kupaći kostim, presvlaku, peškir. Po želji poneti slatkiše, grickalice, osvežavajuće napitke i vodu. Sve to staviti u mali ranac.

Gotovinski: keš, do 7 dana pre polaska, ili na rate – prva rata 50% prilikom prijavljivanja, ostatak sledećeg meseca deponovanjem jednog čeka u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS-a na dan uplate. Ovaj program je rađen na bazi 8 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu  (ili tržištu roba i usluga) ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Doplata za ručak je 1.000,00 dinara. Cena za dolazak u sopstvenoj režiji umanjuje se za 1.500,00 dinara.

Prema Zakonu o turizmu (član 79), za jednodnevne izlete (putovanja kraća od 24 sata) nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja.