Ova zanimljiva država zauzima južni deo Evrope i zbog neverovatne divlje prirode predstavlja biser Balkanskog poluostrva. Relativno malu površinu priroda je „nemilosrdno“ nagradila svakojakim lepotama pa je zato interesantna svima, a najviše zaljubljenicima u divlju prirodu što je čini pravom turističkom poslasticom.

Prirodne lepote Crne Gore, lepote njenih planina, reka, kanjona, jezera, šuma, gradova, Jadranske obale – čine je posebnom i izuzetnom. Tako mala može se, kažu, obići cela za nedelju dana, ali kada bi se njena brda „poravnala“ – bila bi to najveća zemlja na svetu! I još nešto – ovo je jedina država na svetu koja bi zbog svoje prirodne lepote mogla cela biti proglašena nacionalnim parkom prirode pod zaštitom UNESCO-a, za sada je to učinjeno sa 50% njene teritorije!

Plan puta:

Doček grupe na aerodromu i transfer do NP Durmitor. Usputne pauze radi odmora i fotografisanja. Dolazak u Žabljak. Smeštaj u apartmanima pansionskog tipa. Večera. Noćenje.

Doručak. Transfer do kanjona Nevidio. Prolazak kroz jedan od najlepših kanjona na ovim prostorima. U zavisnosti od psiho-fizičkih sposobnosti učesnika, prolazak kroz kanjon u proseku traje oko 4,5 šasova. Nevidio je dugačak oko 2 km. Ulaz se nalazi na 935 m, a izlaz na 810 m. Kanjon obiluje velikim brojem tesnaca, vodopada i vertikala do 8 metara. Nakon izlaska iz kanjona pešačkom stazom se vraćamo na mesto odakle smo krenuli u avanturu. Pauza za ručak u restoranu koji se nalazi u neposrednoj blizini. Povratak u smeštaj. Večera. Noćenje.

Nakon doručka tranfer do Crnog jezera 1450 m. Polazak na pešačku turu na Bobotov kuk 2523 m, najviši vrh Durmitora. Tura traje 7 časova u zavisnosti od spremnosti grupe. Nakon vremena provedenog na vrhu, povratak na Sedlo, prevoj koji se nalazi na 1907 m. Transfer do Žabljaka. Večera. Noćenje.

Nakon doručka, vožnja (2 sata) preko Trse i Crkvičkog polja jednim od najlepših panoramskih puteva u Crnoj Gori do Brštanovice, mesta početka raftinga. Rafting u dužini od 14 km u proseku traje između 3,5 i 4 časa. Nakon spusta, pauza za tradicionalni ručak u jednom od kampova na reci Tari. Povratak istim putem kao u dolasku. Večera. Noćenje.

Doručak. Transfer do aerodroma. Odlazni let. Kraj programa.

Detalji:

 • Prevoz kombijem visoke turističke klase po planu i programu
 • Smeštaj naveden u programu
 • Usluge pratioca grupe
 • Usluge vodiča na destinaciji
 • Oprema i vođstvo za sve aktivnosti navedene programom (rafting, alpinistička orema, oprema za kanjoning… )
 • Troškove puta i organizacije putovanja
 • Ishrana
 • Boravišna taksa – 1 eur dnevno
 • Ulaznica za NP Durmitor – 2, 5 eur dnevno
 • Ulaznica za kanjon Nevidio – 12 evra po osobi
 • Individualni troškovi

Duboke patike ili planinarske cipele, više pari čarapa, majice sa kratkim rukavima, tanka jakna sa kapuljačom (po mogućstvu da bude nepromočiva), polar ili dukserica, rezervne pantalone, naočare, kapa, krema za sunčanje, kupaći kostim. Po želji poneti slatkiše, grickalice, osvežavajuće napitke i vodu. Sve to staviti u mali ranac

Četiri noći u privatnom smeštaju apartmanskog tipa. Smeštaj, naveden planom i programom poseduje sve što je potrebno kako bi udobnost i funkcionalnost bila na najvišem nivou.

Gotovinski: keš, do 7 dana pre polaska, ili na rate – prva rata 50% prilikom prijavljivanja, ostatak sledećeg meseca deponovanjem jednog čeka. Ovaj program je rađen na bazi 8 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu  (ili tržištu roba i usluga) ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Organizator putovanja je turistička agencija Lord Travel, licenca OTP 211/2021- A izdata od Agencije za privredne registre od 30.11.2021. godine. Lord Travel osiguran je Polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 2700924, osiguravača „KOMPANIJA DUNAV OSIGURANJE ADO” Beograd. Polisa važi od 01.10.2021. do 01.10.2022. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Lord Travel, koji su sastavni deo prijave putovanja.

Organizator putovanja je turistička agencija Nature Travel Office, licenca OTP 19/2023-A, izdata od Agencije za privredne registre od 10.03.2023. godine. Nature Travel Office osiguran je polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 3000001622, osiguravača “MILENIJUM OSIGURANJE” A.D.O Beograd. Polisa važi od 07.02.2023. do 07.02.2024. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Nature Travel Office koji su sastavni deo prijave putovanja.