Olimp – jedinstven, autentičan, simbol Grčke. Olimp je planina na kojoj su, prema grčkoj mitologiji, živeli bogovi. Najviši vrh planine je Mitikas, sa svojih 2 918 metara. Na planini se nalazi čak 46 vrhova viših od 2000 metara. Olimp je poznat po bogatoj flori, sa oko 1500 biljnih vrsta, od čega 23 endemskih. Olimp je najviša i najlepša grčka planina koja predstavlja netaknutu prirodu, te je od 1983. godine pod zaštitom UNESCO-a, a sama planina ima status nacionalnog parka.

Plan puta:

Polazak ispred hale „Čair“ u Nišu (kod biletarnice) u 13:00 časova. Putovanje kroz Makedoniju sa usputnim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti. Dolazak u Nacionalni park Olimp. Smeštaj u privatnom domaćinstvu. Večera. Noćenje.

Doručak. Kanjoning avantura u trajanju od pet sati rekom Orlias. Prelep kanjon koji se nalazi u neposrednoj blizini Litohora. Povratak u smeštaj. Večera. Noćenje.

Transfer do mesta Prioni, koje se nalazi na 1050 mnv, odakle započinjemo našu pešačku turu. Klisura Enipeas je jedna od najpoznatijih lokacija planine Olimp. Ako se kroz ovaj kanjon prolazi tokom prolećnih meseci, kada ima dosta vode, videćete Enipeas u svom punom sjaju. Na ovoj stazi, ukupne dužine 10 km, preći ćemo reku nekoliko puta preko drvenih mostića, posetićemo manastir Svetog Dionisija kao i pećinu gde je svetac živeo kao pustinjak. Povratak u smeštaj. Večera. Noćenje.

Nakon doručka transfer do sela Karitsa, koje se nalazi iznad poznatijeg Kokino Nera. Kanjoning tura jednim od najlepših kanjona u Grčkoj u trajanju od sedam časova. Ono što ovaj kanjon čini spektakularnim je mnoštvo bazena, kadica i vodopad od 55 metara, od ukupno devet. Nakon kanjoning avanture transfer do smeštaja. Večera. Noćenje.

Doručak. Slobodno vreme na plaži. U popodnevnim časovima povratak ka Srbiji. Dolazak u Niš u kasnim večernjim časovima. Kraj programa.

Detalji:

 • Prevoz kombijem/busom turističke klase po programu
 • Četiri noćenja u privatnom smeštaju u regiji Pjeriji, u neposrednoj blizini NP Olimp, u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama
 • Pešačku avanturu klisurom Enipeas
 • Prolazak kroz kanjon Orlias
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Usluge licenciranih planinskih vodiča
 • Svu potrebnu tehničku opremu za sve vreme trajanja avanture
 • Organizaciju i vođstvo puta
 • Hranu
 • Prolazak kroz Kalipso kanjon – 60 evra po osobi
 • Individualne troškove

Duboke patike ili planinarske cipele, više pari čarapa, majice sa kratkim rukavima, tanku jaknu sa kapuljačom (po mogućstvu da bude nepromočiva), polar ili duksericu, rezervne pantalone, naočare, kapu, kremu za sunčanje, kupaći kostim, peškir. Po želji poneti slatkiše, grickalice, osvežavajuće napitke i vodu. Sve to staviti u mali ranac.

U zavisnosti od slobodnih kapaciteta, prilikom rezervacije smeštaja u neposrednoj blizini NP Olimpa, u oblasti Pjerija.

Gotovinski: keš, do 7 dana pre polaska, ili na rate – prva rata 50% prilikom prijavljivanja, ostatak sledećeg meseca deponovanjem jednog čeka u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS-a na dan uplate. Ovaj program je rađen na bazi 8 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu  (ili tržištu roba i usluga) ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Za polazak iz Beograda, doplata od 20 evra po osobi. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti. Prevoz iz Beograda se organizuje za grupu od minimum 6 putnika.
Organizator zadržava pravo da, u slučaju nepredviđenih okolnosti, promeni plan i program.

Avantura se organizuje u saradnji sa “Adventure in Greece”.

Organizator putovanja je turistička agencija Lord Travel, licenca OTP 211/2021- A  izdata od Agencije za privredne registre od 30.11.2021. godine. Lord Travel osiguran je Polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 2700924, osiguravača „KOMPANIJA DUNAV OSIGURANJE ADO ” Beograd. Polisa važi od 01.10.2021. do 01.10.2022. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Lord Travel, koji su sastavni deo prijave putovanja.

Prema Zakonu o turizmu (član 79), za jednodnevne izlete (putovanja kraća od 24 sata) nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja.