U odnosu na druge delove Srbije, istočna, kojom dominira ogranak Karpatskih planina, je manje poznat i posećen, iako poseduje neviđene i divlje prirodne lepote. Posetilac sa malo avanturističkog duha može uživati na jedan poseban način u lepotama ovih predela. Jedan od najlepših vrhova Srbije, nalazi se baš ovde. Planina Rtanj koja ima oblik gotovo pravilne piramide, biće vam dovoljan razlog da joj krenete u pohode. Ljubitelje banjskog turizma oduševiće Sokobanja, smeštena u širokoj dolini Moravice, između planina Ozrena i Rtnja. Sokobanja sa okolinom predstavlja jedan veliki park, koji krasi čuveni vodopad Ripaljka i veštačko jezero Bovan. Banja je dobila ime po tvrđavi Soko-grad koja je smeštena na visokoj steni, a izgrađena je u srednjem veku na ostacima rimskog utvrđenja.

Plan puta:

Polazak ispred hale „Čair“ u Nišu (kod biletarnice) u 09:00 časova. Vožnja autoputem do Aleksinca i dalje magistralnim putem u pravcu Sokobanje do Bovanskog jezera.

Jezero predstavlja veštačku akumulaciju, nastalu izgradnjom brane 1978. godine. Dugo je 8 km, najveća širina mu je 500 metara, a dubina 50 metara. Celodnevna kajak avantura sa pauzama uz obilazak najlepših znamenitosti jezera i okoline.

Pakovanje opreme. Pauza za ručak. Polazak ka Nišu. Dolazak u Niš u večernjim časovima. Kraj programa.

Detalji:

  • Prevoz,
  • Vođenje,
  • Vožnju kajakom sa pratećom opremom,
  • Troškove organizacije i vođstvo puta.
  • Hranu,
  • Individualne troškove.

Patike, rezervnu odeću i obuću, tanku jaknu sa kapuljačom (po mogućstvu da bude nepromočiva), naočare, kapu, kremu za sunčanje, peškir, kupaći. Po želji poneti slatkiše, grickalice, osvežavajuće napitke i vodu. Sve to staviti u mali ranac.

Gotovinski: keš, do 7 dana pre polaska, ili na rate – prva rata 50% prilikom prijavljivanja, ostatak sledećeg meseca deponovanjem jednog čeka. Ovaj program je rađen na bazi 8 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu (ili tržištu roba i usluga) ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

U slučaju sopstvenog prevoza, cena aranžmana se umanjuje za 600 dinara po osobi.

Organizator putovanja je turistička agencija Nature Travel Office, licenca OTP 19/2023, izdata od Agencije za privredne registre od 10.03.2023. godine. Nature Travel Office osiguran je polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 30000040045, osiguravača “MILENIJUM OSIGURANJE” A.D.O Beograd. Polisa važi od 13.02.2024. do 13.02.2025. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Nature Travel Office koji su sastavni deo prijave putovanja.