Beograd – Viminacijum – Golubačka tvrđava – Kapetan Mišin breg – Lepenski Vir – Beograd

U odnosu na druge delove Srbije, istočna, kojom dominira ogranak Karpatskih planina je manje poznat i posećivan, iako poseduje neviđene i divlje prirodne lepote. Posetilac sa malo avanturističkog duha može uživati na jedan poseban način u lepotama ovih predela. Najpoznatija prirodna atrakcija je svakako najveća klisura u Evropi, Đerdapska klisura koja je divovske vode Dunava, na mestu zvanom Kazan, stisla u tesnac širok samo 150 metara. Zbog svoje prirodne neobičnosti Đerdap je zaštićen kao nacionalni park

Plan puta:

Polazak iz Beograda sa dogovorenog mesta u 7:30 časova. Putovanje ka Požarevcu i dalje do Viminacijuma. Viminacijum je izuzetno arheološko nalazište, nekadašnji glavni grad rimske provincije Gornje Mezije. Nadaleko je bio poznat po širokim ulicama, bogatim luksuznim vilama, amfiteatrima i kupatilima. Nastavak puta do Golubačke tvrđave, jedne od najlepših i najznačajnijih tvrđava na Dunavu, smeštene na ulazu u Nacionalni park Đerdap. Pauza za ručak u etno-komplesku “Kapetan Mišin breg” koje je ujedno jedno od najlepših domaćinstava u regionu. Pogled sa brega na Dunav je nezaboravan. Vožnja duž Dunava do Lepenskog Vira, koje je jedno od najznačajnijih praistorijskih nalazišta u svetu. Nakon svih obilaska povratak nazad istim putem kao u dolasku. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj programa.

Detalji:

  • Prevoz
  • Licencirani turistički vodič
  • Ulaznice za lokalitete navedene u programu
  • Troškove organizacije i vođstvo puta
  • Hranu
  • Individualne troškove

Gotovinski: keš, do 7 dana pre polaska, ili na rate – prva rata 50% prilikom prijavljivanja, ostatak sledećeg meseca deponovanjem jednog čeka. Ovaj program je rađen na bazi 8 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu  (ili tržištu roba i usluga) ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Prema Zakonu o turizmu (član 79), za jednodnevne izlete (putovanja kraća od 24 sata) nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja.