Zavojsko jezero – jedinstveni biser Parka prirode “Stara planina”. Nastalo je 1963. g. kada je veliko klizište napravilo prirodnu branu, koja je kasnije nadvišena izgradnjom veštačke brane. Tom prilikom zauvek su nestala Mala i Velika Lukanja i selo Zavoj. Nalazi se na 17 km od Pirota, na gornjem toku reke Visočice u delu poznatom kao Visok.

 

Plan puta:

Polazak iz Niša, sa parkinga kod Gradske kuće, Trg vojvode Bojovića u 07:00. Vožnja  magistralnim putem kroz Sićevačku klisuru do Pirota i dalje do prekrasnog Zavojskog jezera i naše polazne tačke u selu Pakleštica. Priprema opreme i dogovor za predstojeću kajak avanturu. Polazak na kajak avanturu Zavojskim jezerom, divnim meandrima u dužini od 6 km. Dolazak do Gostuškog zaliva i polazak na pešačku turu u trajanju od 30 minuta. Obilazak kamenog sela koje predstavlja jedinstvenu ambijentalnu celinu, prirodni i kulturno-istorijski spomenik. Degustacija tradicionalnih domaćih proizvoda u kući naših domaćina uz pauzu za ručak. Nakon svih fakultativnih razgledanja, povratak nazad istim putem kao i u dolasku. Pakovanje opreme i povratak ka Nišu. Dolazak u Niš u večernjim časovima. Kraj programa.

Detalji:

  • Prevoz
  • Planinskog vodiča
  • Iznajmljivanje kajaka sa dodatnom opremom
  • Troškove organizacije i vođstvo puta
  • Hranu
  • individualne troškove

Duboke patike ili planinarske cipele, više pari čarapa, majice sa kratkim rukavima, tanku jaknu sa kapuljačom (po mogućstvu da bude nepromočiva), polar ili duksericu, rezervne pantalone, naočare, kapu, kremu za sunčanje. Po želji poneti slatkiše, grickalice, osvežavajuće napitke i vodu. Sve to staviti u mali ranac.

Gotovinski: keš, do 7 dana pre polaska, ili na rate – prva rata 50% prilikom prijavljivanja, ostatak sledećeg meseca deponovanjem jednog čeka. Ovaj program je rađen na bazi 8 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu (ili tržištu roba i usluga) ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Degustacija domaćih proizvoda je besplatna, a domaćinu u znak zahvalnosti ostavljamo novac po našoj želji. Za ručak u domaćinstvu dodatno se naplaćuje 700 dinara po osobi.

Organizator putovanja je turistička agencija Nature Travel Office, licenca OTP 265/2020 izdata od Agencije za privredne registre od 04.02.2020. godine. Nature Travel Office osiguran je polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 30000016223 osiguravača “MILENIJUM OSIGURANJE” A.D.O Beograd. Polisa važi od 01.01.2020. do 30.09.2020. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Nature Travel Office koji su sastavni deo prijave putovanja.