Gradić Bansko smešten je u podnožju planine Pirin, na 925 m nadmorske visine. Nalazi se 160 km južno od Sofije i 150 km od Plovdiva.

Položaj Banskog omogućava održavanje snežnog pokrivača od decembra do aprila a raskošna alpska priroda Pirina pruža odlične uslove ne samo za ski sportove već i planinarenje, jahanje konja, i mnoštvo mogućnosti za aktivan odmor i  uživanje u atraktivnim hotelima tokom cele godine.

REPUBLIKA BUGARSKA – smestila se na jugoistoku Evrope na izuzetno prometnom središnjem delu Balkanskog poluostrva.

Dolina reke Marice povezuje Evropu sa Malom Azijom i Bliskim Istokom. Najduža evropska reka Dunav je prirodna granica sa susednom Rumunijom, a prelep Most prijateljstva između gradova Ruse i Giorgiu, na divan način spaja ove dve zemlje.

Istočni deo Bugarske nalazi se na obali Crnog mora, gde su smeštena i poznata letovališta.

Plan puta:

Polazak iz Niša u 07:00 časova ispred hale “Čair” (kod biletarnice). Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku uz kraće pauze radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. Dolazak u Bansko i smeštaj u hotel 4*. Slobodno vreme za ručak, odmor i relaksaciju u spa centru hotela. Od 17:00 – 19:00 časova planirana je prezentacija u konferencijskoj sali hotela. Okupljanje u holu hotela u 20:30 časova i odlazak na večeru u izabrani restoran. Povratak u hotel. Noćenje.

Doručak. Nakon doručka okupljanje i fakultativni obilazak Pirin golf terena ili odlazak na rafting sa licenciranim vodičem. Povratak u hotel na ručak. Nakon ručka slobodno vreme za individualne aktivnosti i korišćenje SPA centra. Okupljanje u holu hotela u 19:00 časova radi organizovanog obilaska starog sela sa izuzetno bogatim kulturno istorijskim nasleđem. Nakon toga odlazak u izabrani restoran na večeru.  Povratak u hotel. Noćenje.

Doručak. Nakon doručka odjavljivanje iz hotela i polazak ka Rilskom manastiru. Rilski manastir je osnovao pustinjak Sveti Jovan Rilski u 10. veku. Smatra se najvažnijim bugarskim kulturnim, istorijskim i arhitektonskim spomenikom i jednim od najbitnijih turističkih atrakcija u jugoistočnoj Evropi. Od 1983. godine je pod zaštitom UNESCO-a. Pauza za ručak u obližnjem restoranu.  Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima. Vožnja Bugarskom uz kraće pauze radi odmora. Dolazak u Srbiju u večernjim časovima. Kraj programa.

Detalji:

 • Prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji,
 • 2 noćenja u izabranom SPA hotelu sa 4* na bazi 2 polupansiona (doručak, ručak),
 • dve večere sa muzikom u izabranim restoranima,
 • obilazak Banskog,
 • obilazak Rilskog manastira,
 • tradicionalni ručak trećeg dana putovanja,
 • usluge turističkog vodiča,
 • organizacione troškove,
 • boravišnu taksu.
 • međunarodno zdravstveno osiguranje po želji (sa doplatkom za ekstremne sportove ko ide na rafting),
 • ulaznice za lokalitete predviđene programom,
 • obilazak golf terena,
 • organizaciju raftinga u pratnji licenciranih skipera i iznajmljivanje kompletne opreme za navedenu aktivnost – 30 evra po osobi,
 • individualne troškove putnika.

Cena je sklona promeni zavisno od datuma rezervacije. Minimalan broj za realizaciju programa je 90 putnika. Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 20 putnika.

 • 50% prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana najkasnije mesec dana pred putovanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Aik banke na dan uplate

Organizator putovanja je turistička agencija Nature Travel Office, licenca OTP 19/2023-A, izdata od Agencije za privredne registre od 10.03.2023. godine. Nature Travel Office osiguran je polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 3000001622, osiguravača “MILENIJUM OSIGURANJE” A.D.O Beograd. Polisa važi od 13.02.2023. do 13.02.2024. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Nature Travel Office koji su sastavni deo prijave putovanja.