Golubačka tvrđava – krstarenje Dunavom – Lepenski Vir – Kapetan Mišin breg

 

U odnosu na druge delove Srbije, istočna, kojom dominira ogranak Karpatskih planina je manje poznat i posećivan, iako poseduje neviđene i divlje prirodne lepote. Posetilac sa malo avanturističkog duha može uživati na jedan poseban način u lepotama ovih predela. Najpoznatija prirodna atrakcija je svakako najveća klisura u Evropi, Đerdapska klisura koja je divovske vode Dunava, na mestu zvanom Kazan, stisla u tesnac širok samo 150 metara. Zbog svoje prirodne neobičnosti Đerdap je zaštićen kao nacionalni park

Plan puta:

Polazak iz Beograda sa dogovorenog mesta u 8:30 časova. Putovanje ka Golupcu. Obilazak Golubačke tvrđave, jedne od najlepših i najznačajnijih tvrđava na Dunavu, smeštene na ulazu u Nacionalni park Đerdap. Krstarenje Dunavom oko same tvrđave u trajanju od sat vremena.  Nastavak puta duž Dunava do Lepenskog Vira, koje je jedno od najznačajnijih praistorijskih nalazišta u svetu. U povratku, pauza za ručak na prekrasnom vidikovcu Kapetan Mišinog brega. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj programa.

Detalji:

  • Prevoz
  • Vođenje
  • Ručak
  • Krstarenje
  • Ulaznicu za Lepenski Vir
  • Troškove organizacije
  • individualne troškove

Gotovinski: keš, do 7 dana pre polaska, ili na rate – prva rata 50% prilikom prijavljivanja, ostatak sledećeg meseca deponovanjem jednog čeka. Ovaj program je rađen na bazi 8 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu  (ili tržištu roba i usluga) ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Prema Zakonu o turizmu (član 79), za jednodnevne izlete (putovanja kraća od 24 sata) nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja.