Bugarska: rafting – kanjoning – treking

Trodnevna avantura u zapadnoj Bugarskoj u masivu planine Pirin. Spoj odličnog raftinga na reci Strumi, magičnog kanjona reke Vlahi uz penjanje veličanstvenog Vihrena, trećeg vrha po visini na Balkanskom poluostrvu.

REPUBLIKA BUGARSKA – smestila se na jugoistoku Evrope na izuzetno prometnom središnjem delu Balkanskog poluostrva. Dolina reke Marice povezuje Evropu sa Malom Azijom i Bliskim Istokom. Najduža evropska reka Dunav je prirodna granica sa susednom Rumunijom a prelep most prijateljstva između gradova Ruse i Giorgiu, na divan način spaja ove dve zemlje. Istočni deo Bugarske je na obali Crnog mora gde su poznata letovališta.

Plan puta:

Polazak iz Niša u 06:00 ¬– Trg Vojvode Bojovića, kod Gradske kuće. Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku uz kraće pauze radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. Dolazak u popodnevnim časovima na rafting.
Okupljanje grupe na reci Strumi. Avantura može da počne!!! RAFTING u trajanju oko 3 sata.
Smeštaj u hotelu “Brioni” 3*. Ručak. Slobodno popodne. Večera. Noćenje

Doručak. Odjavljivanje iz soba i napuštanje hotela. Transfer do kanjona reke Vlahi. Adrenalin tura može da krene!!! KANJONING u trajanju od 3-4 sata celom dužinom kanjona reke Vlahi. Nakon avanture, kraćeg odmora, presvlačenja garderobe i ručka, nastavak puta ka Banskom. Smeštaj u hotelu sa 4*. Slobodno vreme. Večera u hotelu. Noćenje.

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer do planinarskog doma “Vihren” na 1950 m.n.v. Planinarska avantura može da počne!!! FAKULTATIVNO: TREKING u trajanju od 7 sati – uspon do najvišeg vrha planine Pirin, trećeg najvišeg na Balkanu – Vihren 2914 m, sa pauzama i organizovanim ručkom (fakultativno) ili relaksirajući odmor u gradu Banskom uz korišćenje svih sadržaja hotelskog SPA centra. U kasnim popodnevnim satima polazak ka Srbiji. Vožnja Bugarskom uz kraće pauze radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. Dolazak u Niš u kasnim večernjim časovima.

Detalji:

▪ Prevoz autobusom visoke turističke klase ili minibusom
▪ Smeštaj u hotelu “Brioni” 3* u Kresni (www.brionibg.com) na bazi 1 punog pansiona (doručak, ručak, večera) i u hotelu “Evelina Palace” 4*u Banskom (ww.evelinapalace.eu) na bazi 1 polupansiona (doručak i večera)
▪ Besplatno korišćenje SPA centra u hotelu u Banskom
▪ Organizaciju RAFTINGA u pratnji licenciranih skipera i iznajmljivanje kompletne opreme za navedenu aktivnost
▪ Organizaciju TREKINGA u pratnji licenciranog vodiča
▪ Organizaciju KANJONINGA u pratnji licenciranog vodiča i iznajmljivanje kompletne opreme za navedenu aktivnost – 30 evra po osobi
▪ Uslugu pratioca grupe
▪ Organizacione troškove

▪ Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje – 300,00 din po osobi
▪ Ručak nakon kanjoninga i nakon trekinga
▪ Individualne troškove

Duboke patike ili planinarske cipele, više pari čarapa, majice sa kratkim rukavima, tanka jakna sa kapuljačom (po mogućstvu da bude nepromočiva), polar ili dukserica, rezervne pantalone, naočare, kapa, krema za sunčanje. Po želji poneti slatkiše, grickalice, osvežavajuće napitke i vodu. Sve to staviti u mali ranac.

Smeštaj u hotelu “Brioni” 3* u Kresni (www.brionibg.com) na bazi 1 punog pansiona (doručak, ručak, večera) i u hotelu “Evelina Palace” 4*u Banskom (ww.evelinapalace.eu) na bazi 1 polupansiona (doručak i večera)
Besplatno korišćenje SPA centra u hotelu u Banskom

Gotovinski: keš, do 7 dana pre polaska, ili na rate – prva rata 50% prilikom prijavljivanja, ostatak sledećeg meseca deponovanjem jednog čeka. Ovaj program je rađen na bazi 8 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator zadržava pravo korekcije cena ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

RAFTING podrazumeva splavarenje rekom Strumom rafting čamcima sa svom pratećom opremom (neopren odelo, neopren obuća, jakna, prsluk za spasavanje, kaciga). Instruktor je prisutan sve vreme sa grupom na čamcu.
KANJONING podrazumeva prolazak kroz kanjon reke Vlahi i sastoji se od pešačenja po koritu planinske reke nizvodno i savladavanju kanjona, odnosno svih prepreka na koje se može naići: vodopada, reka, kaskada, jama, horizontalnih i vertikalnih terasa sa svom pratećom opremom (neopren odelo, neopren obuća, jakna, prsluk za spasavanje, kaciga).
TREKING podrazumeva uspon na Vihren, vrh planine Pirin u trajanju od 4 časa i silazak kružnom stazom u trajanju od 3 časa. Neophodna oprema: planinske cipele, jakna/kabanica.

Prema Zakonu o turizmu (član 79), za jednodnevne izlete (putovanja kraća od 24 sata) nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja.