Upoznajte Niš i okolinu. Doživite avanturu u predivnoj klisuri Jelašničke reke, koja je proglašena Parkom prirode I kategorije. Zbog prelepih predela, geomorfoloških osobina, prirodnih vrednosti, sa očuvanim ekosistemom i jedinstvenom florom i faunom, Jelašnička klisura čini jedinstven biodiverzitet i jedna je od najznačajnijih klisura na Balkanu.

Polazak sa parkinga kod Gradske kuće, Trg vojvode Bojovića u 09:00 časova. U pratnji lokalnog vodiča krećemo  na istok prema Niškoj banji i nakon 30 minuta vožnje dolazimo u Jelašničku klisuru, u samo podnožje Suve planine. Iz samog centralnog dela, gde se nalazi samo izletište i pećina gde su pronađeni praistorijski tragovi polazimo na avanturu u trajanju od tri sata. U ovoj našoj maloj avanturi, koja je kružnog karaktera, videćete prelepu Jelašničku klisuru na jedan sasvim drugačiji način. Vodimo Vas da vidite Veliku i Malu crkvicu i Gradac. Ostaci pripadaju manjim utvrđenjima čije su posade štitile trasu rimskog puta koji je, kroz Jelašničku klisuru i preko Ploča, vodio na istok. Nekoliko grobova otkrivenih na mestu Carevo korito pripadaju manjim nekropolama uz ove fortifikacione objekte. Vodimo Vas na pešačku turu da vidite stene, šupljine, potkapine i prozorce. Da uživate u geomorfološkim oblicima izbliza. Vodimo Vas na neke od najlepših vidikovaca, da pogled dopire do samog grebena Suve planine i sela Jelašnice koja se ugnezdila na kraju same klisure. I za kraj ove male avanture, sledi nešto sasvim novo i nešto sasvim drugačije. Na okomitim stenama klisure, visokim i izazovnim, svako od Vas moći će da proba tehniku spuštanja užetom niz stenu. Ova tehnika je u svetu alpinizma poznata kao tehnika abzajl. I ne samo to!? Svako od Vas moćiće da se oproba u sportskom penjanju. Zvuči zanimljivo? Pođite i probajte! Cilj ovog programa je da se ljudima prikaže obilazak nekih poznatih znamenitosti, znamenitosti koje se zaboravljaju. Da se čovek vrati prirodi i da bude u njoj. Spojili smo turističku aktivnost sa egzotičnom destinacijom i napravilu pravu malu avanturu za Vas. Nakon završetka plana i programa, istim putem vraćamo se u Niš. Dolazak u Niš u popodnevnim časovima.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/naturetr/public_html/wp-content/themes/nature/single-avantura.php on line 54

Detalji:

  • Prevoz
  • Alpinistička oprema
  • Usluge vodiča i pratioca grupe
  • Organizacija puta
  • Individualni troškovi
  • Hrana

Patike ili penjačke cipele, par čarapa, majice, vodootporna jakna sa kapuljačom, dukserica, rezervne pantalone, sunčane naočare, kapa, krema za sunčanje. Takođe se preporučuje da uzmete bombone, grickalice, osvežavajuća pića i vodu. Stavite sve u mali ranac.

Gotovinski: keš, do 7 dana pre polaska, ili na rate – prva rata 50% prilikom prijavljivanja, ostatak sledećeg meseca deponovanjem jednog čeka. Ovaj program je rađen na bazi 8 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu  (ili tržištu roba i usluga) ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Organizator putovanja je turistička agencija Nature Travel Office, licenca OTP 265/2020 izdata od Agencije za privredne registre od 04.02.2020. godine. Nature Travel Office osiguran je polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 30000016223 osiguravača “MILENIJUM OSIGURANJE” A.D.O Beograd. Polisa važi od 01.01.2020. do 30.09.2020. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Nature Travel Office koji su sastavni deo prijave putovanja.