Upoznajte Niš i okolinu. Doživite avanturu u predivnoj klisuri Jelašničke reke, koja je proglašena Parkom prirode I kategorije. Zbog prelepih predela, geomorfoloških osobina, prirodnih vrednosti, sa očuvanim ekosistemom i jedinstvenom florom i faunom, Jelašnička klisura čini jedinstven biodiverzitet i jedna je od najznačajnijih klisura na Balkanu.

Polazak sa parkinga kod Gradske kuće, Trg vojvode Bojovića u 09:00 časova. U pratnji lokalnog vodiča krećemo  na istok prema Niškoj banji i nakon 30 minuta vožnje dolazimo u Jelašničku klisuru, u samo podnožje Suve planine. Iz samog centralnog dela, gde se nalazi samo izletište i pećina gde su pronađeni praistorijski tragovi polazimo na avanturu u trajanju od tri sata. U ovoj našoj maloj avanturi, koja je kružnog karaktera, videćete prelepu Jelašničku klisuru na jedan sasvim drugačiji način. Vodimo Vas da vidite Veliku i Malu crkvicu i Gradac. Ostaci pripadaju manjim utvrđenjima čije su posade štitile trasu rimskog puta koji je, kroz Jelašničku klisuru i preko Ploča, vodio na istok. Nekoliko grobova otkrivenih na mestu Carevo korito pripadaju manjim nekropolama uz ove fortifikacione objekte. Vodimo Vas na pešačku turu da vidite stene, šupljine, potkapine i prozorce. Da uživate u geomorfološkim oblicima izbliza. Vodimo Vas na neke od najlepših vidikovaca, da pogled dopire do samog grebena Suve planine i sela Jelašnice koja se ugnezdila na kraju same klisure. I za kraj ove male avanture, sledi nešto sasvim novo i nešto sasvim drugačije. Na okomitim stenama klisure, visokim i izazovnim, svako od Vas moći će da proba tehniku spuštanja užetom niz stenu. Ova tehnika je u svetu alpinizma poznata kao tehnika abzajl. I ne samo to!? Svako od Vas moćiće da se oproba u sportskom penjanju. Zvuči zanimljivo? Pođite i probajte! Cilj ovog programa je da se ljudima prikaže obilazak nekih poznatih znamenitosti, znamenitosti koje se zaboravljaju. Da se čovek vrati prirodi i da bude u njoj. Spojili smo turističku aktivnost sa egzotičnom destinacijom i napravilu pravu malu avanturu za Vas. Nakon završetka plana i programa, istim putem vraćamo se u Niš. Dolazak u Niš u popodnevnim časovima.

Detalji:

  • Prevoz
  • Alpinistička oprema
  • Usluge vodiča i pratioca grupe
  • Organizacija puta
  • Individualni troškovi
  • Hrana

Patike ili penjačke cipele, par čarapa, majice, vodootporna jakna sa kapuljačom, dukserica, rezervne pantalone, sunčane naočare, kapa, krema za sunčanje. Takođe se preporučuje da uzmete bombone, grickalice, osvežavajuća pića i vodu. Stavite sve u mali ranac.

Gotovinski: keš, do 7 dana pre polaska, ili na rate – prva rata 50% prilikom prijavljivanja, ostatak sledećeg meseca deponovanjem jednog čeka. Ovaj program je rađen na bazi 8 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu  (ili tržištu roba i usluga) ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Organizator putovanja je turistička agencija Nature Travel Office, licenca OTP 45/2018, izdata od Agencije za privredne registre od 17.08.2018. godine. Nature Travel Office osiguran je polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 30000006801-1, osiguravača “MILENIJUM OSIGURANJE” A.D.O Beograd. Polisa važi od 12.04.2019. do 01.10.2019. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Nature Travel Office koji su sastavni deo prijave putovanja.