Ova zanimljiva država zauzima južni deo Evrope i zbog neverovatne divlje prirode predstavlja biser Balkanskog poluostrva. Relativno malu površinu priroda je „nemilosrdno“ nagradila svakojakim lepotama pa je zato interesantna svima, a najviše zaljubljenicima u divlju prirodu što je čini pravom turističkom poslasticom.

Prirodne lepote Crne Gore, lepote njenih planina, reka, kanjona, jezera, šuma, gradova, Jadranske obale – čine je posebnom i izuzetnom. Tako mala može se, kažu, obići cela za nedelju dana, ali kada bi se njena brda „poravnala“ – bila bi to najveća zemlja na svetu! I još nešto – ovo je jedina država na svetu koja bi zbog svoje prirodne lepote mogla cela biti proglašena nacionalnim parkom prirode pod zaštitom UNESCO-a, za sada je to učinjeno sa 50% njene teritorije!

Plan puta:

Doček grupe na aerodromu i transfer do NP Durmitor. Usputne pauze radi odmora i fotografisanja. Dolazak u Žabljak. Smeštaj u apartmanima pansionskog tipa. Večera. Noćenje.

Doručak. Transfer do kanjona Nevidio. Prolazak kroz jedan od najlepših kanjona na ovim prostorima. U zavisnosti od psiho-fizičkih sposobnosti učesnika, prolazak kroz kanjon u proseku traje oko 4,5 šasova. Nevidio je dugačak oko 2 km. Ulaz se nalazi na 935 m, a izlaz na 810 m. Kanjon obiluje velikim brojem tesnaca, vodopada i vertikala do 8 metara. Nakon izlaska iz kanjona pešačkom stazom se vraćamo na mesto odakle smo krenuli u avanturu. Pauza za ručak u restoranu koji se nalazi u neposrednoj blizini. Povratak u smeštaj. Večera. Noćenje.

Nakon doručka tranfer do Crnog jezera 1450 m. Polazak na pešačku turu na Bobotov kuk 2523 m, najviši vrh Durmitora. Tura traje 7 časova u zavisnosti od spremnosti grupe. Nakon vremena provedenog na vrhu, povratak na Sedlo, prevoj koji se nalazi na 1907 m. Transfer do Žabljaka. Večera. Noćenje.

Nakon doručka, vožnja (2 sata) preko Trse i Crkvičkog polja jednim od najlepših panoramskih puteva u Crnoj Gori do Brštanovice, mesta početka raftinga. Rafting u dužini od 14 km u proseku traje između 3,5 i 4 časa. Nakon spusta, pauza za tradicionalni ručak u jednom od kampova na reci Tari. Povratak istim putem kao u dolasku. Večera. Noćenje.

Doručak. Transfer do aerodroma. Odlazni let. Kraj programa.

Detalji:

 • Prevoz kombijem visoke turističke klase po planu i programu
 • Smeštaj naveden u programu
 • Usluge pratioca grupe
 • Usluge vodiča na destinaciji
 • Oprema i vođstvo za sve aktivnosti navedene programom (rafting, alpinistička orema, oprema za kanjoning… )
 • Troškove puta i organizacije putovanja
 • Ishrana
 • Boravišna taksa – 1 eur dnevno
 • Ulaznica za NP Durmitor – 2, 5 eur dnevno
 • Ulaznica za kanjon Nevidio – 12 evra po osobi
 • Individualni troškovi

Prema Zakonu o turizmu (član 79), za jednodnevne izlete (putovanja kraća od 24 sata) nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja.