Dionisos Beach (Paralia Dionisiou) je primorsko seoce na svega 50 km južno od Soluna koje leži u zalivu Thermaikos. Ima izuzetan geografski položaj jer je smešteno ispred račvanja za sva 3 poluostrvska prsta Halkidikija: Kassandru, Sitoniju i Atos ima dodatnu atraktivnost u izvanrednoj saobraćajnoj povezanost sa Solunom i ostalim mestima na Halkidikiju.

U letovalištu postoje marketi, taverne, internet caffe, poslastičarnica, zlatara, igraonica, sportski centar sa bazenom i terenima za fudbal, tenis, košarku, predivna fontana i osvetljena promenada-šetalište pod palmama uz more koje uveče postaje središte svih zbivanja. Svako veče (18-22) se otvara bazar u parku pa se mogu pazariti razni proizvodi po povoljnim cenama voće, povrće, maslinovo ulje, sveža riba, med i ostali lokalni proizvodi.

Lokalni festival održava se svakog juna u Dionisusu a puno ljudi iz okolnih mesta poseti svetkovimu. Festival počinje tradicionalnim grčkim pesmama i igrama a završava se pozorišnim komadima na otvorenom.