Nacionalni park Tara & Specijalni rezervat prirode Uvac

Četvorodnevni program u jugozapadnoj Srbiji u delu poznatom kao Starovlaškaraška oblast, u delu Srbije gde se nalaze najstariji kulturno-istorijski spomenici i neka od najlepših prirodnih bogatstava Srbije. Ukoliko ste sanjali da vidite najlepša čuda Srbije, meandre Uvca, čuvenu Ledenu pećinu i pticu grabljivicu, beloglavog supa izbliza, ova avantura je kao stvorena za Vas. Uz sve to, jedinstveni Zlatar, domaća hrana i dobrodošlica koju će nam uputiti srdačni domaćini.

Raška oblast je deo jugozapadne Srbije koji je dobio ime po istoimenoj reci. Ovaj prostor
je od davnina poznat kao prostor gde je začeta srednjovekovna Srbija. Oblast Stari Vlah je samo
jedan njen mali deo, koji se prostire severno od Lima i istočno od Drine. Specijalni rezervat
prirode Uvac jedno je od najlepših mesta u Srbiji.

Plan puta:

Polazak iz Beograda u 07:30 časova sa unapred dogovorenog mesta. Vožnja prema Nacionalnom parku Tara sa usputnim pauzama radi odmora i fotografisanja. Obilazak najkraće reke na svetu, koja od izvora do ušća ima svega 365 metara. Polazak na pešačku turu uz obilazak najlepših vidikovaca i mesta u NP Tara. Vidikovci u NP Tara su najatraktivnije lokacije sa kojih se ovo zaštićeno područje upoznaje i doživljava. Poseta vidikovcu Banjska stena sa kog se pruža jedinstven pogled na kanjon Drine, Perućac i Republiku Srpsku. Poseta prirodnom rezervatu “Crveni potok”, jedinstvenom staništu omorike na tresetištu. Smeštaj u apartmane pansionskog tipa. Večera. Noćenje.

Nakon doručka transfer do Mokre Gore. Vožnja Šarganskom osmicom, prugom uskog koloseka u obliku broja osam. Pruga prolazi kroz interesantne krajolike i premošćava visinsku razliku od 300 metara kroz splet tunela, mostova, vijadukta i propusta. Pauza za ručak. Nastavak puta ka Zlataru. Obilazak vidikovca sa kog se pruža fenomenalan pogled na Uvačko jezero. Smeštaj u privatnom domaćinstvu. Večera. Noćenje.

Doručak. Nakon doručka transfer do brane na Uvačkom jezeru odakle krećemo na krstarenje specijalnim rezervatom prirode – Uvac. U fenomenalnoj turi koja u proseku traje oko pet časova, obići ćemo meandre Uvca, vidikovac Molitvu, Ledenu pećinu i sve to pod budnim okom beloglavog supa. Nakon krstarenja i obilaska znamenitosti povratak u smeštaj. Tradicionalni ručak. Kasne popodnevne aktivnosti. Večera. Noćenje.

Buđenje. Doručak. Nakon doručka polazak ka Novom Pazaru. Obilazak Đurđevih
stupova i Petrove crkve. Ručak i kafa u Novom Pazaru. Nakon obilaska povratak ka Beogradu. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima. Kraj programa.

Detalji:

 • Prevoz udobnim turističkim kombijem
 • Jedno noćenje u apartmanima na Sokolini
 • Dva noćenja u privatnom smeštaju na
  Zlataru
 • Jedan polupansion u NP Tara, (večera
  prvog dana, doručak drugog dana)
 • Dva polupansiona u SRP Uvac (večera
  drugog i trećeg dana, doručak trećeg i
  četvrtog dana avanture)
 • Sve obilaske po planu i programu
 • Licenciranog vodiča tokom putovanja
 • Organizaciju i vođstvo puta
 • Ostale obroke
 • Boravišnu taksu i osiguranje
 • Individualne troškove

Duboke patike, više pari čarapa, majice sa kratkim rukavima, tanka jakna sa kapuljačom (po mogućstvu da bude nepromočiva), polar ili dukserica, rezervne pantalone, kupaći kostim, naočare, kapa, krema za sunčanje. Po želji poneti slatkiše, grickalice, osvežavajuće napitke i vodu.

NP TARA – Apartmani na Sokolini nalaze se na odličnoj lokaciji, okruženi prelepim livadama, šumama jele, smrče, bukve, koje predstavljaju pravu vazdušnu banju na planini Tari. Povoljna klima ovog područja, nadmorska visina, atmosferski pritisak, njegov sastav i vlažnost, deluju lekovito na ljudski organizam. Na raspolaganju su pet novih i komfornih apartmana smeštenih u objektu izrađenom u planinskom stilu. SR UVAC – Zbog velike gužve na Uvcu i komercijalizacije ovog područja u ponudi imamo dva domaćinstva: Etno kuća Ilić – nalazi se u selu Akmačići, 7 km od Nove Varoši, 3,5 km od Uvačkog jezera na 1000 mnv, okružena četinarima, brezama i cvetnim poljima. Etno domaćinstvo “Šaponjić” – nalazi se u samom rezervatu prirode u blizini jezera. Kuća je na dva nivoa sa upotrebom zajedničke kuhinje i poseduje tri kupatila.

Gotovinski: keš, do 7 dana pre polaska ili na rate – prva rata 50% prilikom prijavljivanja, ostatak sledećeg meseca, deponovanjem jednog čeka. Ovaj program je rađen na bazi 8 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu (ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika) organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Organizator putovanja je turistička agencija Nature Travel Office, licenca OTP 19/2023-A, izdata od Agencije za privredne registre od 10.03.2023. godine. Nature Travel Office osiguran je polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 3000001622, osiguravača “MILENIJUM OSIGURANJE” A.D.O Beograd. Polisa važi od 07.02.2023. do 07.02.2024. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Nature Travel Office koji su sastavni deo prijave putovanja.