Srbija, mala zemlja na brdovitom Balkanu, umorna od neuspeha i izgovora, izmučena političkim i ekonomskim krizama, ostaje moćna i čista, pitoma i surova, magična i gorostasna. Srbija je posetiocima privlačna zbog bogate istorije i vredne kulturne baštine, nacionalnih parkova i posebnih prirodnih retkosti, zadivljujuće flore i faune, prestižnih festivala i raznih manifestacija, a posebno po netaknutoj prirodi.

Ovaj kraj nije poznat po izrazitoj visini vrhova, (najviši, Povlen, je 1346 metara), već po prostranosti i brdovitosti, koje se uzdižu sa površi od 600 metara. Ove planine su poznate po gostoljubivim domaćinima i malinama, zaseocima i šumama, livadama i pašnjacima. Kraj je poznat u Srbiji kao mesto bogato vodom, gde su moćne reke isklesale neke od najimpresivnijih kanjona u Srbiji.

Plan puta:

Polazak u 14:00 časova iz Niša/Beograda sa unapred dogovorenog mesta. Vožnja do Savkovića, sela na planini Bobiji sa usputnim pauzama radi odmora. Smeštaj u kući našeg domaćina. Večera. Noćenje.

Doručak. Stazom koja kreće iz dvorišta gde smo odseli, spuštamo se u dolinu gde dalje koritom reke dolazimo do samog ulaska u kanjon, odakle počinje i prva vertikala, od ukupno pet, visine između 15 i 20 metara.

Dobro došli u kanjon Tribuće!

Reka izvire na samoj Bobiji, duga je sedam kilometara i glavna je pritoka reke Trešnjice. U poslednjih kilometar i po reka je u stenama isklesala prelepi kanjon. U narednih nekoliko časova uživamo u netaknutoj prirodi. Spuštamo se užetom niz vodopade, skačemo u bazene i spuštamo niz uglačane stene koje nam služe kao tobogani. Izlazak iz kanjona, pakovanje opreme i transfer do smeštaja. Večera uz druženje i zabavu. Noćenje.

Polazak na pešačku turu planinom Bobijom. Uz živopisne predele kroz koje prolazimo, izlazimo na najviši vrh – Tornička Bobija visok 1272 m. Kružnom stazom povratak nazad do domaćinstva.

Pakovanje opreme i polazak ka Nišu/Beogradu. Dolazak u Niš/Beograd u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

Detalji:

 • Prevoz kombijem turističke klase po programu,
 • Dva noćenja na planini Bobiji u privatnom smeštaju u višekrevetnim sobama,
 • Uspon na najviši vrh planine Bobije,
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča,
 • Usluge licenciranih planinskih vodiča,
 • Troškove organizacije i vođstvo puta.
 • Hranu,
 • Prolazak kroz kanjon Tribuće uz korišćenje neophodne opreme – 100 evra u dinarskoj protivvrednosti po osobi,
 • Individualne troškove.

Duboke patike ili planinarske cipele, više pari čarapa, majice sa kratkim rukavima, tanka jakna sa kapuljačom (po mogućstvu da bude nepromočiva), polar ili dukserica, rezervne pantalone, naočare, kapa, krema za sunčanje, kupaći kostim, peškir. Po želji poneti slatkiše, grickalice, osvežavajuće napitke i vodu. Sve to staviti u mali ranac.

U selu Savkovići, u privatnoj kući našeg domaćina. U domaćinstvu je moguće kupiti domaće proizvode i naručiti obroke po pristupačnim cenama.

 • Doručak + večera: 1600 dinara,
 • Ručak: 1000 dinara.

Gotovinski: keš, do 7 dana pre polaska, ili na rate – prva rata 50% prilikom prijavljivanja, ostatak sledećeg meseca deponovanjem jednog čeka u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS-a na dan uplate. Ovaj program je rađen na bazi 8 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu (ili tržištu roba i usluga) ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Za dolazak u sopstvenoj režiji, cena se umanjuje za 25 evra po osobi.

Program “Bobija kanjoning” moguće je organizovati iz bilo kog drugog grada. Okupite ekipu, nazovite nas i idemo u avanturu!

Prirodno dobro klisure reke Trešnjice 1992. godine je proglašeno specijalnim rezervatom prirode prvenstveno radi očuvanja populacije izuzetno retkog beloglavog supa. Klisura reke Trešnjice pruža dom čak 17 parova orla beloglavog supa, koji se uz ovo mesto nastanjuje jedino u kanjonu Uvca. Svojim izuzetnim geomorfološkim oblicima poput sipara, otvora, potkapine i različito oblikovanih stena klisura reke Trešnjice pruža stanište raznim retkim biljnim i životinjskim vrstama.

Organizator putovanja je turistička agencija Nature Travel Office, licenca OTP 19/2023, izdata od Agencije za privredne registre od 10.03.2023. godine. Nature Travel Office osiguran je polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 30000040045, osiguravača “MILENIJUM OSIGURANJE” A.D.O Beograd. Polisa važi od 13.02.2024. do 13.02.2025. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Nature Travel Office koji su sastavni deo prijave putovanja.