Bogato kulturno nasleđe, planinski prizori koji oduzimaju dah, netaknuta priroda, urbani hedonizam njenih gradova, zavodljivi ritam i ukusna autentična domaća jela i gostoprimstvo, šarmantna živopisna sela, tradicija i duboka religija pokazuju pravu lepotu Balkana. Otkrijte kako je osvojio srca mnogih turista. Uhvatite duh i dušu Balkana.

Plan puta:

Dolazak na aerodrom “Nikola Tesla”. Dobrodošlica od strane prestavnika agencije. Transfer do Beograda. Smeštaj. Večera. Noćenje.

Posle doručka, susret sa vodičem u hotelu i polazak u panoramski obilazak Beograda. Posetićemo neke od najpoznatijih gradskih četvrti poput Novog Beograda na levoj obali reke Save, luksuznog stambenog naselja Dedinje i živopisni Stari grad. Proći ćemo pored hrama Svetog Save, trga Slavija, Dvora srpske krune, Dvora Beograda, Gradske kuće, Savezne skupštine, ulice Terazije, Narodnog pozorišta, Narodnog muzeja, Univerziteta i dr. Vrhunac obilaska predstavlja posetu arheološkom i istorijskom lokalitetu – Beogradskoj tvrđavi na Kalemegdanu. Nakon obilaska tvrđave krećemo u pešačku turu iz ulice Kneza Mihaila i izbliza ćemo razgledati sledeće arhitektonske spomenike: palatu Narodne banke, staru kafanu „Znak pitanja“, Konak kneginje Ljubice, hotel Palas, Kosančićev venac sa kaldrmisanim ulicama koje prenose atmosferu 19. veka, mesto nekadašnje Narodne biblioteke čije je zdanje uništeno u Drugom svetskom ratu. Na ruti vodič će vam ispričati istoriju Beograda, a čućete i nekoliko zanimljivih priča o ljudima i događajima iz 19. veka. Poseta Pravoslavnoj katedrali je poslednji vrhunac obilaska. Slobodno vreme za kupovinu suvenira. Pauza za ručak u tradicionalnom srpskom restoranu. Večera u hotelu. Noćenje.

Posle doručka krećemo u turu obilaska Sremskih Karlovaca, Petrovaradina i Novog Sada. Romantični Sremski Karlovci, nekada središte kulturnog i političkog života Srba. Uživaćete u panoramskoj šetnji centrom grada sa vodičem, u kome se nalaze: barokna fontana „Četiri lava” na glavnom trgu (iz 1790. godine), čuvena Karlovačka gimnazija iz 19. veka, Patrijaršijski dvor, Saborna crkva Svetog Nikole, čija je gradnja započela sredinom 18. veka. Na putu ka Novom Sadu obići ćemo čuvenu Petrovaradinsku tvrđavu, građenu u periodu 17-18. vek. Poznata je i pod nazivom „Gibraltar na Dunavu“. Ovo austrijsko artiljerijsko utvrđenje nalazi se iznad reke i predstavlja drugu po veličini građevinu ove vrste sačuvanu u Evropi. Na gornjem gradu se nalaze bastioni cara Leopolda, carice Marije Terezije, cara Josifa I, Honverk. Pristup je moguć kroz kapije: Ludviga, Leopolda, Molinarija, Karla VI i Dvorske kapije… Nakon obilaska, krećemo do Novog Sada, glavnog grada Vojvodine. Šetnja centrom grada i slikovitom Dunavskom ulicom. Slobodno vreme za kupovinu i pauzu za ručak u tradicionalnom srpskom restoranu. Povratak u Beograd. Večera u hotelu. Noćenje.

Doručak. Slobodan dan za razonodu i istraživanje srpske prestonice. Obilazak muzeja – Posetićemo Muzej istorije Jugoslavije, Kuću cveća i delo muzeja sa poklonima koje je Tito dobijao iz celog sveta. Priča o 20. veku i doživotnom predsedniku Jugoslavije. Nakon toga odlazimo u Muzej Nikole Tesle i upoznajemo se sa jednim od najuticajnijih naučnika sveta. Čućemo priču o njegovom životu i pridružiti se aktivnom predstavljanju njegovog stvaralaštva. Večera u tradicionalnom restoranu u boemskoj četvrti Skadarlija. Noćenje.

Doručak. Transfer do Viminacijuma, nekadašnjeg glavnog grada rimske provincije Gornje Mezije. Nadaleko je bio poznat po širokim ulicama, bogatim luksuznim vilama, amfiteatrima i kupatilima. Nastavak puta ka Golubačkoj tvrđavi, jednoj od najlepših i najznačajnijih tvrđava na Dunavu, smeštene na ulazu u Nacionalni park Đerdap. Obilazak kompleksa. Ručak u etno kompleksu na brdu iznad Dunava. Nastavak puta ka Lepenskom Viru, mezolitskom arheološkom nalazištu, koje predstavlja najstarije urbano naselje u Evropi (nastalo između 9500/7200-6000 pne). Nakon obilaska kulturno-istorijskih znamenitosti krećemo za Beograd. U Beograd stižemo u večernjim satima. Večera u hotelu. Noćenje.

Nakon doručka, transfer ka aerodromu. Odlazni let iz Beograda. Kraj programa.

Detalji:

 • Transfer autobusom: aerodrom “Nikola Tesla” – hotel u Beogradu – aerodrom “Nikola Tesla”.
  • 5 polupansiona (doručak i večera – švedski sto) u hotelima sa 4 zvezdice u dvokrevetnim i jednokrevetnim sobama (u centru Beograda).
  • Razgledanje Beograda (panoramsko i pešačko) praćeno vodičem na engleskom jeziku
  • 2 pešačke ture i 2 celodnevne ture praćene vodičem na engleskom jeziku
  • Podrška Nature Travel Office tima tokom boravka gostiju
  • Svi porezi i PDV

 

 • Individualne troškove
 • Napojnice za vodiče i vozača

Ovaj program je rađen na bazi 8 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu  (ili tržištu roba i usluga) ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Prema Zakonu o turizmu (član 79), za jednodnevne izlete (putovanja kraća od 24 sata) nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja.