U odnosu na druge delove Srbije, istočna, kojom dominira ogranak Karpatskih planina, je manje poznat i posećen, iako poseduje neviđene i divlje prirodne lepote. Posetilac sa malo avanturističkog duha može uživati na jedan poseban način u lepotama ovih predela. Jedan od najlepših vrhova Srbije, nalazi se baš ovde. Planina Rtanj koja ima oblik gotovo pravilne piramide, biće vam dovoljan razlog da joj krenete u pohode. Ljubitelje banjskog turizma oduševiće Sokobanja, smeštena u širokoj dolini Moravice, između planina Ozrena i Rtnja. Sokobanja sa okolinom predstavlja jedan veliki park, koji krasi čuveni vodopad Ripaljka i veštačko jezero Bovan. Banja je dobila ime po tvrđavi Soko-grad koja je smeštena na visokoj steni, a izgrađena je u srednjem veku na ostacima rimskog utvrđenja.

Plan puta:

Polazak ispred hale „Čair“ u Nišu (kod biletarnice) u 09:00 časova. Vožnja autoputem do Aleksinca i dalje magistralnim putem u pravcu Sokobanje do Bovanskog jezera. Jezero predstavlja veštačku akumulaciju, nastalu izgradnjom brane 1978. godine. Dugo je 8 km, najveća širina mu je 500 metara, a dubina 50 metara. Celodnevna kajak avantura sa pauzama uz obilazak najlepših znamenitosti jezera i okoline. Pakovanje opreme. Pauza za ručak. Polazak ka Nišu. Dolazak u Niš u večernjim časovima. Kraj programa.

Detalji:

  • Prevoz
  • Vođenje
  • Vožnju kajakom sa dodatnom opremom
  • Troškove organizacije
  • Vođstvo puta.
  • Hranu
  • Individualne troškove

Patike, rezervnu odeću i obuću, tanku jaknu sa kapuljačom (po mogućstvu da bude nepromočiva), naočare, kapu, kremu za sunčanje, peškir, kupaći. Po želji poneti slatkiše, grickalice, osvežavajuće napitke i vodu. Sve to staviti u mali ranac.

Gotovinski: keš, do 7 dana pre polaska, ili na rate – prva rata 50% prilikom prijavljivanja, ostatak sledećeg meseca deponovanjem jednog čeka. Ovaj program je rađen na bazi 8 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu (ili tržištu roba i usluga) ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

U slučaju sopstvenog prevoza, cena aranžmana se umanjuje za 600 dinara po osobi.

Prema Zakonu o turizmu (član 79), za jednodnevne izlete (putovanja kraća od 24 sata) nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja.