Beograd – Viminacijum – Golubačka tvrđava – Kapetan Mišin breg – Lepenski Vir – Beograd

U odnosu na druge delove Srbije, istočna, kojom dominira ogranak Karpatskih planina je manje poznat i posećivan, iako poseduje neviđene i divlje prirodne lepote. Posetilac sa malo avanturističkog duha može uživati na jedan poseban način u lepotama ovih predela. Najpoznatija prirodna atrakcija je svakako najveća klisura u Evropi, Đerdapska klisura koja je divovske vode Dunava, na mestu zvanom Kazan, stisla u tesnac širok samo 150 metara. Zbog svoje prirodne neobičnosti Đerdap je zaštićen kao nacionalni park

Plan puta:

Polazak iz Beograda sa dogovorenog mesta u 7:30 časova. Putovanje ka Požarevcu i dalje do Viminacijuma. Viminacijum je izuzetno arheološko nalazište, nekadašnji glavni grad rimske provincije Gornje Mezije. Nadaleko je bio poznat po širokim ulicama, bogatim luksuznim vilama, amfiteatrima i kupatilima. Nastavak puta do Golubačke tvrđave, jedne od najlepših i najznačajnijih tvrđava na Dunavu, smeštene na ulazu u Nacionalni park Đerdap. Pauza za ručak u etno-komplesku “Kapetan Mišin breg” koje je ujedno jedno od najlepših domaćinstava u regionu. Pogled sa brega na Dunav je nezaboravan. Vožnja duž Dunava do Lepenskog Vira, koje je jedno od najznačajnijih praistorijskih nalazišta u svetu. Nakon svih obilaska povratak nazad istim putem kao u dolasku. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj programa.

Detalji:

  • Prevoz
  • Licencirani turistički vodič
  • Ulaznice za lokalitete navedene u programu
  • Troškove organizacije i vođstvo puta
  • Hranu
  • Individualne troškove

Gotovinski: keš, do 7 dana pre polaska, ili na rate – prva rata 50% prilikom prijavljivanja, ostatak sledećeg meseca deponovanjem jednog čeka. Ovaj program je rađen na bazi 8 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu  (ili tržištu roba i usluga) ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Organizator putovanja je turistička agencija Nature Travel Office, licenca OTP 19/2023-A, izdata od Agencije za privredne registre od 10.03.2023. godine. Nature Travel Office osiguran je polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 3000001622, osiguravača “MILENIJUM OSIGURANJE” A.D.O Beograd. Polisa važi od 07.02.2023. do 07.02.2024. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Nature Travel Office koji su sastavni deo prijave putovanja.