Republika Grčka, najveća zemlja na Balkanu, ugnezdila se na krajnjem jugoistoku Evrope, na jugu Balkanskog poluostrva, na raskršću između Evrope, Bliskog istoka i severne Afrike. Egejsko more na istoku, Jonsko na zapadu i Sredozemno na jugu, zapljuskuju njene razuđene obale i mnogobrojna ostrva. Jedna je od najstarijih civilizacija na svetu, sa neobično bogatom istorijom, jer je bila pogodno mesto za razvoj mnogih kultura koje su obeležile stadijume njenog razvoja i postojanja.

Plan puta:

Polazak ispred hale „Čair“ u Nišu u 13:00 časova. Putovanje kroz Makedoniju sa usputnim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti. Dolazak u Grčku u večernjim časovima. Smeštaj u privatnom domaćinstvu. Večera. Noćenje.

Doručak. Kanjoning avantura u trajanju od četiri sata rekom Orlias. Prelep kanjon, koji se nalazi u neposrednoj blizini Litohora. Ukupno prolazimo 11 vodopada, maksimalne dužine 11 metara sa nekoliko tobogana u poslednjem delu kanjona reke Orlias. Povratak u smeštaj. Večera. Noćenje.

Transfer do Kalambake, malog gradića koji se nalazi u podnožju veličanstvenih Meteora. Koristeći sigurnosnu opremu popećemo se na stenu “Agija” Meteora (Stavros) i odatle ćemo uživati u pogledu na divne manastire koji se uzdižu na stenama kao i prelepoj Kalambaki. Via Kordata je aktivnost slična “Via Ferati” – jedina razlika je u tome što se krećemo osigurani konopcima. U zavisnosti od grupe, tura u proseku traje 4 časa. Povratak u smeštaj. Večera. Noćenje.

Kanjon reke Araplakos je jedna od najvećih nepoznanica Nacionalnog parka Olimpa. Nalazi se u podnožju planine u prelepom okruženju sa bogatom vegetacijom i na njegovim prelepim padinama teku kristalno zelene vode koje formiraju velike bazene. Za prolazak kroz kanjon u zavisnosti od grupe potrebno je 5 časova i za to vreme ćemo proći 9 vodopada, maksimalne dužine 14 metara sa nekoliko tobogana. Povratak u smeštaj. Večera. Noćenje.

Doručak. Slobodno vreme na plaži. U popodnevnim časovima povratak ka Srbiji. Dolazak u Niš u večernjim časovima. Kraj programa.

Detalji:

 • Prevoz kombijem/busom turističke klase po programu
 • Četiri noćenja u privatnom smeštaju u regiji Pjeriji, u neposrednoj blizini NP Olimp u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama
 • Prolazak kroz kanjon Orlias (fun park)
 • Uspon Via Kordata – Meteori
 • Prolazak kroz Araplakos kanjon
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Usluge lokalnih vodiča
 • Svu potrebnu tehničku opremu za sve vreme trajanja avanture
 • Organizaciju i vođstvo puta
 • Hranu
 • Osiguranje uz doplatu za ekstremne sportove
 • Individualne troškove

Duboke patike ili planinarske cipele, više pari čarapa, majice sa kratkim rukavima, tanku jaknu sa kapuljačom (po mogućstvu da bude nepromočiva), polar ili duksericu, rezervne pantalone, naočare, kapu, kremu za sunčanje, kupaći kostim, peškir. Po želji poneti slatkiše, grickalice, osvežavajuće napitke i vodu. Sve to staviti u mali ranac.

U zavisnosti od slobodnih kapaciteta prilikom rezervacije smeštaja, u neposrednoj blizini NP Olimpa, u oblasti Pierija (Olimpska regija).

Gotovinski: keš, do15 dana pre polaska, ili na rate – prva rata 50% prilikom prijavljivanja, ostatak sledećeg meseca deponovanjem jednog čeka u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS-a na dan uplate. Ovaj program je rađen na bazi 8 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu  (ili tržištu roba i usluga) ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Za polazak iz Beograda, doplata od 40 evra po osobi. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti. Prevoz iz Beograda se organizuje za grupu od minimum 6 putnika.

 

Organizator putovanja je turistička agencija Nature Travel Office, licenca OTP 19/2023-A, izdata od Agencije za privredne registre od 10.03.2023. godine. Nature Travel Office osiguran je polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 3000001622, osiguravača “MILENIJUM OSIGURANJE” A.D.O Beograd. Polisa važi od 07.02.2023. do 07.02.2024. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Nature Travel Office koji su sastavni deo prijave putovanja.