Olimp – jedinstven, autentičan, simbol Grčke. Olimp je planina na kojoj su prema grčkoj mitologiji živeli bogovi. Najviši vrh planine je Mitikas, sa svojih 2 918 metara. Na planini se nalazi čak 46 vrhova viših od 2000 metara. Olimp je poznat po bogatoj flori, sa oko 1500 biljnih vrsta, od čega 23 endemskih. Olimp je najviša i najlepša grčka planina koja predstavlja netaknutu prirodu, te je od 1983. godine pod zaštitom UNESCO-a, a sama planina ima status nacionalnog parka.

Plan puta:

Polazak ispred hale „Čair“ u Nišu (kod biletarnice) u 05:00 časova. Putovanje kroz Srbiju i Makedoniju sa usputnim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti. Dolazak u „Olimp rekreacioni vodeni park“. Pripreme za polazak na kanjon avanturu u trajanju od 3 časa. Odličan kanjon za prvi dan avanture. Smeštaj u privatnom domaćinstvu. Večera. Noćenje.

Doručak. Transfer do mesta Gortsia na 1130 mnv, odakle krećemo na uspon. Nakon šest sati pešačenja dolazimo na Plato Muza, koji se nalazi u podnožju glavnih vrhova Olimpa na 2750 mnv. Smeštaj u domu ili u šatorima na platou ispred po želji. Večera. Noćenje.

Nakon ranog buđenja i doručka krećemo na uspon. Celodnevno planinarenje uz uspone na vrhove Prorok Ilija 2803m, Stefani 2909m, Mitikas 2918m i Skolio 2911m. Pauza za ručak na jednom od vrhova. Povratak južnom stranom na parking Prioni, koji se nalazi na 1050 mnv preko doma Spilios Agapitos. Smeštaj u privatnom domaćinstvu. Večera. Noćenje.

Nakon doručka transfer do sela Karitsa, koje se nalazi iznad poznatijeg Kokino Nera. Kanjoning tura jednim od najlepših kanjona u Grčkoj u trajanju od sedam časova. Ono što ovaj kanjon čini spektakularnim je mnoštvo bazena, kadica i devet vodopada sa najvišim od čak 55 metara. Nakon kanjoning avanture transfer do smeštaja. Večera. Noćenje.

Doručak. Opcija 1: KANJONING AVANTURA u trajanju od tri sata rekom Orlias. Prelep kanjon koji se nalazi u neposrednoj blizini Litohora. Opcija 2: PEŠAČKA AVANTURA. Transfer do mesta Prioni, koje se nalazi na 1050 mnv, odakle započinjemo našu pešačku turu. Klisura Enipeas je jedno od najpoznatijih mesta planine Olimp. Ako se kroz ovaj kanjon prolazi tokom prolećnih meseci, kada ima dosta vode, videćete Enipeas u svom punom sjaju. Na ovoj stazi, ukupne dužine 10 km, preći ćemo reku nekoliko puta preko drvenih mostića, posetićemo manastir Svetog Dionisija, kao i pećinu gde je svetac živeo kao pustinjak. U popodnevnim časovima povratak ka Srbiji. Dolazak u Niš u kasnim večernjim časovima. Kraj programa.

Detalji:

 • Prevoz kombijem/busom turističke klase po programu,
 • Trinoćenja u privatnom smeštaju u regiji Pireji, u neposrednoj blizini NP Olimp, u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama
 • Prolazak kroz kanjon Olimp rekreacioni vodeni park
 • Uspon na vrhove Olimpa navedene programom
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Usluge licenciranih planinskih vodiča
 • Organizaciju i vođstvo puta
 • Tehničku opremu za sve dane avanture navedene planom i programom
 • Hranu
 • Prolazak kroz Kalipso kanjon – 60 evra po osobi
 • Pešačku avanturu klisurom Enipeas – 15 evra po osobi
 • Prolazak kroz kanjon Orlias – 40 evra po osobi
 • Individualne troškove

Duboke patike ili planinarske cipele, više pari čarapa, majice sa kratkim rukavima, tanku jaknu sa kapuljačom (po mogućstvu da bude nepromočiva), polar ili duksericu, rezervne pantalone, naočare, kapu, kremu za sunčanje, kupaći kostim, peškir. Po želji poneti slatkiše, grickalice, osvežavajuće napitke i vodu. Sve to staviti u mali ranac.

U zavisnosti od slobodnih kapaciteta, prilikom rezervacije smeštaja u neposrednoj blizini NP Olimpa, u oblasti Pjerija.

Gotovinski: keš, do 7 dana pre polaska, ili na rate – prva rata 50% prilikom prijavljivanja, ostatak sledećeg meseca deponovanjem jednog čeka u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS-a na dan uplate. Ovaj program je rađen na bazi 8 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu  (ili tržištu roba i usluga) ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Za polazak iz Beograda, doplata od 20 € po osobi. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti.

Organizator putovanja je turistička agencija Lord Travel, licenca OTP 211/2021- A  izdata od Agencije za privredne registre od 30.11.2021. godine. Lord Travel osiguran je Polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 2700924, osiguravača „KOMPANIJA DUNAV OSIGURANJE ADO ” Beograd. Polisa važi od 01.10.2021. do 01.10.2022. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Lord Travel, koji su sastavni deo prijave putovanja.

Organizator putovanja je turistička agencija Nature Travel Office, licenca OTP 19/2023, izdata od Agencije za privredne registre od 10.03.2023. godine. Nature Travel Office osiguran je polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 30000040045, osiguravača “MILENIJUM OSIGURANJE” A.D.O Beograd. Polisa važi od 13.02.2024. do 13.02.2025. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Nature Travel Office koji su sastavni deo prijave putovanja.