Upoznajte raskošne pejzaže pašnjaka, livada, proplanaka i zanosnu igru poludivljih konja u suton! Otkrijte lepotu planinskih reka i bistrih potoka koji odjednom podivljaju u vodopade visoke i preko 60 m. Ispenjite se na neki manji vrh, onako, za svoju dušu, spustite se u neku pećinu, hrabriji niz liticu, a najhrabriji niz kanjon reke. Upoznajte divlju, netaknutu, nesvakidašnju prirodu. Da, upoznajte Balkan, planinu koja je Balkanskom poluostrvu darovala ime. Dobro došli na Staru planinu, jedinstveni park prirode!

Plan puta:

Polazak u 06:00 časova iz Niša, Trg Vojvode Bojovića, kod Gradske kuće. Putem preko Svrljiga, Periša i Kalne dolazimo na plato ispred novoizgrađenog hotela “Stara planina” na prostoru Jabučkog ravništa. Uz doplatu od 2140 dinara za celodnevni ski pas moći ćete da skijate u trajanju od 09:00 do 16:00h. Sadržaj skijaškog centra “Babin zub” čine staze na lokacijama “Konjarnik”, “Sunčana dolina”, kao i “Markova livada”. Svako od Vas ko ne želi na skijanje prvog dana, ako vremenski uslovi dozvole, organizujemo uspon na Midžor (2 169 mnv), najviši vrh Stare planine u Srbiji. Od planinarskog doma je udaljen 8, 6 km i to rastojanje u povoljnim vremenskim uslovima se prelazi za oko tri sata uz obaveznu opremu za kretanje u zimskim uslovima. Povratak istom stazom do doma. Nakon skijanja i penjanja okupljanje grupe i vožnja do sela Crni vrh, gde odlazimo u jedan od najnovijih i najbolje opremljenih smeštaja u ovom delu Stare planine, u apartmane Bajka. Smeštaj. Večera. Noćenje.

Doručak. Nakon doručka, transport do Babinog zuba. Celodnevno skijanje i druženje na snegu. Sastanak cele ekipe kod hotela “Stara planina” u 16:30 časova. Pakovanje opreme i pripreme za polazak ka Nišu. Dolazak u Niš u večernjim časovima. Kraj programa.

Detalji:

  • Prevoz
  • Smeštaj
  • Vodič
  • Troškove organizacije
  • Vođstvo puta
  • Hranu
  • Individualne troškove

Duboke patike ili planinarske cipele, više pari čarapa, majice sa kratkim rukavima, tanka jakna sa kapuljačom (po mogućstvu da bude nepromočiva), polar ili dukserica, rezervne pantalone, naočare, kapa, krema za sunčanje. Po želji poneti slatkiše, grickalice, osvežavajuće napitke i vodu. Sve to staviti u mali ranac.

Gotovinski: keš, do 7 dana pre polaska ili na rate – prva rata 50% prilikom prijavljivanja, ostatak sledećeg meseca, deponovanjem jednog čeka. Ovaj program je rađen na bazi 8 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu (ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika) organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Organizator putovanja je turistička agencija Nature Travel Office, licenca OTP 45/2018, izdata od Agencije za privredne registre od 17.08.2018. godine. Nature Travel Office osiguran je polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 30000006801-1, osiguravača “MILENIJUM OSIGURANJE” A.D.O Beograd. Polisa važi od 12.04.2019. do 01.10.2019. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Nature Travel Office koji su sastavni deo prijave putovanja.