(ili jedrenje padobranom) je jedan od vazduhoplovnih sportova. To je takmičarski i rekreativni sport. Takođe, spada u ekstremne sportove. Jedrenje padobranom (glajderom) je jedan od najmlađih vazduhoplovnih sportova i jedan od najlakših i najjednostavnijih načina da se ostvari san o letenju. Ovaj sport se intenzivno razvija i širi u poslednjih petnaestak godina i sve više uzima maha u sportskom vazduhoplovstvu. Osnovni razlog ovome je taj što ovaj sport ne zahteva prevelika finansijska sredstva, što je u današnje vreme nešto što se najmanje ima. Ta pristupačnost je laka i brza mogućnost samostalnog poletanja, ali zato i veliki rizik. Poletanje bez kvalitetne teoretske pripreme i praktične obuke, pod kontrolom instruktora, je velika šansa za nesreću. Zbog male brzine leta, svaka promena brzine vetra i turbulencija, mogu ugroziti bezbednost. Zato je dugotrajna i sistematska obuka jedini način, da se doživi i dugo uživa u jedrenju padobranom.

Let u tandemu s paraglajderom najlakši je, najbrži i najsigurniji način da se osećate slobodno kao ptica, da osetite slobodu i mir koji vam nudi priroda.

Dolina Niša, okružena planinskim lancima predstavlja idealan teren za ovu vrstu aktivnosti.

U letu u tandemu može da prisustvuje svako od 5 i više godina i prethodno iskustvo nije potrebno.
Maloletno lice može da leti tandem paraglajderom, ako je jedan od roditelja ili staratelj prisutan na poletanju.

Plan puta:

Okupljanje u centru Niške Banje. Transport do uzletišta Koritnik. Kratka obuka i probni let. U zavisnosti od vetra, let u proseku traje dvadesetak minuta. Nakon avanture, povratak u Nišku Banju. Kraj programa.

Detalji:

  • Prevoz
  • Let glajderom sa instruktorom
  • GoPro snimak leta
  • Hranu
  • Individualne troškove

Duboke patike ili planinarske cipele, tanku jaknu sa kapuljačom (po mogućstvu da bude nepromočiva), polar ili duksericu, naočare, kremu za sunčanje. Po želji poneti slatkiše, grickalice, osvežavajuće napitke i vodu. Sve to staviti u mali ranac. Ne zaboravite: fotoaparat i, kao i uvek, dobro raspoloženje!

Prva rata 50 % prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja po srednjem kursu AIK banke. Ovaj program je rađen na bazi 7 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu (ili tržištu roba i usluga) ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 7 dana pre početka putovanja.

U tandemu može da leti svako stariji od 5 godina, bez prethodnog iskustva. Deca mlađa od 12 godina moraju da budu u pratnji roditelja.

Organizator putovanja je turistička agencija Nature Travel Office, licenca OTP 19/2023-A, izdata od Agencije za privredne registre od 10.03.2023. godine. Nature Travel Office osiguran je polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 3000001622, osiguravača “MILENIJUM OSIGURANJE” A.D.O Beograd. Polisa važi od 13.02.2024. do 13.02.2025. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Nature Travel Office koji su sastavni deo prijave putovanja.